sadsad x
asdasd
Gizlilik ve Ödeme Güvenliği

İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI VE AYDINLATMA METNİ



Modavitrini Tekstil Tic. ve San. A.Ş. (Modavitrini) başta Anayasa’nın 20. maddesinde düzenlenen özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumaya azami önem atfetmektedir. Bu çerçevede, kişisel verilerin hukuka uygun olarak korunması ve işlenmesine özen göstermekte, tüm planlama ve faaliyetlerinde bu anlayışla hareket etmektedir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak “www.Modavitrini.com” internet sitesinin kullanımı sırasında oluşan veya paylaşılan kişisel verilerin işlenme ve aktarılma koşulları hakkındaki bilgiler aşağıda sunulmaktadır.

1. Tanımlar
İnternet Sitesi: “www.Modavitrini.com” adresinde bulunan internet sitesidir.

Kanun: 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’dur.

Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgidir.

Çerezler (Cookies): Sunucular tarafından tarayıcılar aracılığıyla Çevrimiçi Ziyaretçi’ye gönderilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler; Çevrimiçi Ziyaretçi’ye özel hizmet vermek, hizmet kalitesini artırmak, sayfa içeriklerini iyileştirmek, promosyon ve pazarlama önerileri sunmak amacıyla Çevrimiçi Ziyaretçi’nin İnternet Sitesi’ndeki gezinme bilgilerini ve kullanım geçmişini takip edebilmekte; bu bağlamda Çevrimiçi Ziyaretçi’nin cihazında belirlenen süre boyunca barınabilmektedir.

Çevrimiçi Ziyaretçi/İlgili Kişi: İnternet Sitesi’ne erişen tüm gerçek kişilerdir. Site üzerinden üyelik işlemleri yaptıran veya yaptırmaksızın internet sayfasında bulunan kişilerdir. İlgili şirket politikalarında Ziyaretçi kişi grubu kapsamında yer almaktadır.

Kurul: Kişisel Verileri Koruma Kurulu’dur.

Sunucu Günlük Dosyaları: İnternet Hizmet Sağlayıcısı (ISP) tarafından atanmış olan İnternet Protokol (IP) adresinin siteyi ziyaret zamanı ve ziyaret edilen sayfa bilgisiyle birlikte kaydedildiği dosyalardır. Site kullanım seviyelerinin hesaplanması, site sunucularıyla ilgili sorunların belirlenmesi ve hizmet koşullarına uymayan ziyaretçilerin engellenmesi amacıyla kullanılabilmektedir.

Piksel Etiketleri: Site kullanımı ve etkinliği hakkında toplu istatistikler oluşturmak amacıyla kullanılan sistemdir.

Yer sağlayıcı: İnternet ortamında hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten gerçek veya tüzel kişileri ifade eder.



2. İşlenen Kişisel Veriler
Çevrimiçi Ziyaretçi’nin, İnternet Sitesi’ne erişimine ve İnternet Sitesi’nde yaptığı işlemlere bağlı olarak işlenen kişisel verileri aşağıda sunulmaktadır:



İnternet Sitesi’ni ziyaret eden Çevrimiçi Ziyaretçiler için,

- İşlem Güvenliği Bilgisi (IP adresi, site trafik bilgisi)

- Pazarlama Bilgisi (çerez kayıtları)





İnternet Sitesi’ndeki formları dolduran Çevrimiçi Ziyaretçiler için,

- Kimlik Bilgisi (ad, soyadı)

- İletişim Bilgisi (e-posta adresi, telefon numarası, adres bilgisi vb.)



Sosyal Medya hesapları aracılığıyla üye olan Çevrimiçi Ziyaretçiler için;

- Kimlik Bilgisi (ad, soyadı)

- İletişim Bilgisi (e-posta adresi, telefon numarası, adres bilgisi vb.)

-Profil Fotoğrafı



3. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi
Kişisel veriler tamamen otomatik (çerezler, sunucu günlük dosyaları ve piksel etiketleri vb.) veya kısmen otomatik (muhtelif formların doldurulması vb.) yollarla işleme amacı için gerekli olan süre kadar saklanmak üzere toplanır.

Kişisel veriler Çevrimiçi Ziyaretçi’nin açık rızasına dayalı olarak işlenmektedir. Bununla birlikte, kişisel veriler Kanun’un 5. maddesinin 2. fıkrasında yer alan (i) kanunlarda açıkça öngörülmesi (ii) veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, (iii) bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, (iv) kişisel veri sahiplerinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması, hukuki sebeplerinden birine dayalı olarak açık rıza aranmaksızın da işlenebilmektedir.



4. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları
Kişisel veriler kanunlarda açıkça öngörülmesi durumunda veya Kanun’un 5. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen diğer şartlar çerçevesinde Çevrimiçi Ziyaretçi’nin İnternet Sitesi’nde yaptığı işlemlere bağlı olarak;

Üye Girişi başlığındaki formların doldurulması halinde iş faaliyetlerinin yerine getirilmesi, ürün satış süreçlerinin ve satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yönetilmesi, müşteri ilişkileri yönetim süreçlerinin sağlanması ve bu kapsamda iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, lojistik faaliyetlerinin yerine getirilmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yapılması, reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin oluşturulması ve finans ve muhasebe işlerinin yapılması amacıyla,
“Site trafik bilgileri” bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi amacıyla, (Ayrıca 5651 Sayılı Kanun ve sair mevzuat uyarınca Yer Sağlayıcı’nın site trafik bilgilerini kayıt ve saklama yükümlülüğü bulunmaktadır.)
Çerezler aracılığıyla edinilen bilgiler ise pazarlama analiz süreçlerinin yürütülmesi, reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi ve bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenir.
Kişisel verilerin ticari elektronik ileti gönderilmesi amacıyla işlenmesi Çevrimiçi Ziyaretçi’nin açık rızasına tabidir.







Modavitrini internet sitesinde kullanılan çerezler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Çerezin Adı

Kullanım Amacı

Saklama Süresi

_utma

Kullanıcıları ve oturumları ayırt etmek için kullanılır. (Google Analytics)

Analytics tarafına her veri gönderildiğinde güncellenir. Maksimum 2 yıl

__fbp

Facebook tarafından, üçüncü taraf reklam verenlerden gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılır.

Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl

__utmb

Yeni oturumları / ziyaretleri belirlemek için kullanılır. (Google Analytics)

Güncellemeden itibaren 30 dakika.

__utmc

Kullanıcının yeni bir oturumda / ziyarette olup olmadığını belirlemek için __utmb çerezi ile birlikte çalışır . (Google Analytics)

1gün

__utmz

Kullanıcının sitenize nasıl ulaştığını açıklayan trafik kaynağını veya kampanyayı depolar. (Google Analytics)

Güncellemeden itibaren 6 ay

Last_products

Kullanıcıların son incelenen ürünleri kayıt eder

10gün

PHPSESSID

Kullanıcı oturumunu kayıtlar

1 yıl

countryCode

IP adresine göre atanan teslimat ülkesini saklar

1 ay



İnternet Sitesi’nde sitenin işletilmesi ve güvenliği için zorunlu olan çerezler ile birlikte üçüncü parti çerezler de kullanılabilmektedir. Çevrimiçi Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezleri kabul etmeyebilir veya kendisine uyarı verilmesini sağlayabilir. Çerezlerin kullanımını durdurulduğunda İnternet Sitesi’nin belirli fonksiyonları düzgün çalışmayabilir.

Aşağıdaki bağlantılarda yaygın kullanılan bazı tarayıcılarda çerezlerin nasıl yönetileceğini (ve devre dışı bırakılacağı) hakkında bilgi bulunmaktadır:

Chrome Tarayıcı: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=tr

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/tr/products/firefox/protect-your-privacy/cookies

Safari: https://support.apple.com/tr-tr/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac



5. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği
Kişisel veriler, Kanun’un 5. maddesinin 2. fıkrasında yer alan şartlardan birinin bulunması halinde işbu metnin dördüncü maddesinde belirtilen amaçlarla sınırlı olarak Modavitrini’in grup şirketlerine, bağlı ortaklıklarına, iştiraklerine, iş ortaklarına ve yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen şartlar çerçevesinde gerekli güvenlik önlemleri alınmak kaydıyla aktarılabilir.

Kanun’un 5. maddesinin 2. fıkrasında yer alan şartlardan birinin bulunmaması halinde Kişisel Verilerin aktarımı Çevrimiçi Ziyaretçi’nin açık rızasına tabidir.



6. Kanun’un 11. Maddesi Uyarınca İlgili Kişinin Hakları
Modavitrini, Kanun’un 10. maddesi uyarınca ilgili kişiye (kişisel veri sahibi) haklarını bildirmekte; söz konusu hakların nasıl kullanılacağına dair yol göstermekte ve tüm bunlar için gerekli iç işleyişi, idari ve teknik düzenlemeleri gerçekleştirmektedir.

Kanun’un 11. maddesi uyarınca kişisel veri sahipleri;

Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme
Kanun’un 7.maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
Kanun’un 11. maddesinin (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin (verilerin düzeltilmesi ve imha edilmesi işlemlerinin) kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
İşlenen verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme,
haklarına sahiptir.

Kanun’un uygulanmasıyla ilgili talepler ve başvurular “Fevzi Paşa Bul. No:146 /802 Konak-İzmir” adresine yazılı olarak bizzat tevdi edilebilir veya Noter kanalıyla gönderilebilir, güvenli elektronik imza veya mobil imza kullanmak suretiyle elektronik ortamda iletilebilir.

Talepler ve başvurular kişisel veri sahibi tarafından Modavitrini’e daha önce bildirilen ve Modavitrini’in sisteminde kayıtlı bulunan bir elektronik posta adresi varsa info@Modavitrini.com adresine de iletilebilir.

Talep ve başvurularda;

Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza,
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,
Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,
Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,
Talep konusu,
bulunması zorunludur.

Konuya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Modavitrini başvuruda yer alan talepleri, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırır. Ancak söz konusu işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

Modavitrini talebi kabul edebileceği gibi gerekçesini açıklayarak reddedebilir ve yanıtını ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirir. Başvuruda yer alan talebin kabul edilmesi hâlinde Modavitrini gereğini en kısa sürede yerine getirir ve ilgili kişiyi bilgilendirir. Başvurunun Modavitrini’in hatasından kaynaklanması hâlinde alınan ücret ilgili kişiye iade edilir.

Başvurunun reddedilmesi, verilen yanıtın yetersiz bulunması veya süresinde başvuruya yanıt verilmemesi hâllerinde; ilgili kişi, yanıtı öğrendiği tarihten itibaren otuz ve her hâlde başvuru tarihinden itibaren altmış gün içinde Kurula şikâyette bulunma hakkına sahiptir.



7. Verilerin Güvenliği
Modavitrini kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, kişisel verilerin muhafazasını sağlamak, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü idari ve teknik tedbirleri almak durumundadır.

İnternet sitesi üzerinden başka sitelere veya uygulamalara yönlendirme yapılması durumunda Modavitrini, yönlendirilen sitelerin ve uygulamaların kişisel verilerin korunmasına yönelik mevzuata uygunluğuna ilişkin bilgi sahibi değildir ve gizlilik politikaları ile içeriklerine ilişkin bir sorumluluk altında bulunmamaktadır.

Çevrimiçi Ziyaretçi, İnternet Sitesi’ni kullanarak işbu bilgilendirme metninde yazılı tüm şartları okuduğunu ve kişisel verilerinin işlenmesi hakkında aydınlatılmış olduğunu beyan eder.
Kullanıcı ve Gizlilik Sözleşmesi

Kullanım Şartları

Aşağıdaki hüküm ve koşulları, Modavitrini.com web sitesine girmeniz veya Modavitrini.com web sitesindeki herhangi bir bilgiyi kullanmanız durumunda, kabul ettiğiniz anlamına gelmektedir.

Bu internet sitesine girilmesi, sitenin ya da sitedeki bilgilerin ve diğer verilerin programların vs. kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ya da başkaca sebeplere binaen, doğabilecek doğrudan ya da dolaylı hiçbir zarardan Moda Vitrini Elektronik Hizmetler ve Ticaret Ltd. Şti. sorumlu değildir. Modavitrini, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ihmal veya diğer sebepler neticesinde; işlemin kesintiye uğraması, hata, ihmal, kesinti hususunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

Modavitrini işbu site ve site uzantısında mevcut her tür hizmet, ürün, siteyi kullanma koşulları ile sitede sunulan bilgileri önceden bir ihtara gerek olmaksızın değiştirme, siteyi yeniden organize etme, yayını durdurma hakkını saklı tutar. Değişiklikler sitede yayım anında yürürlüğe girer. Sitenin kullanımı ya da siteye giriş ile bu değişiklikler de kabul edilmiş sayılır. Bu koşullar link verilen diğer web sayfaları için de geçerlidir.

Modavitrini, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ihmal veya diğer sebepler neticesinde; işlemin kesintiye uğraması, hata, ihmal, kesinti, silinme, kayıp, işlemin veya iletişimin gecikmesi, bilgisayar virüsü, iletişim hatası, hırsızlık, imha veya izinsiz olarak kayıtlara girilmesi, değiştirilmesi veya kullanılması hususunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

Bu internet sitesi Modavitrini’nin kontrolü altında olmayan başka internet sitelerine bağlantı veya referans içerebilir. Modavitrini, bu sitelerin içerikleri veya içerdikleri diğer bağlantılardan sorumlu değildir.

Modavitrini bu internet sitesinin genel görünüm ve dizaynı ile internet sitesindeki tüm bilgi, resim, Modavitrini markası ve diğer markalar, www.modavitrini.com alan adı, logo, ikon, demonstratif, yazılı, elektronik, grafik veya makinede okunabilir şekilde sunulan teknik veriler, bilgisayar yazılımları, uygulanan satış sistemi, iş metodu ve iş modeli de dahil tüm materyallerin ve bunlara ilişkin fikri ve sınai mülkiyet haklarının sahibi veya lisans sahibidir ve yasal koruma altındadır. İnternet sitesinde bulunan hiçbir materyal; önceden izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden, kod ve yazılım da dahil olmak üzere, değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz, başka bir lisana çevrilemez, yeniden yayımlanamaz, başka bir bilgisayara yüklenemez, postalanamaz, iletilemez, sunulamaz ya da dağıtılamaz. Internet sitesinin bütünü veya bir kısmı başka bir internet sitesinde izinsiz olarak kullanılamaz. Aksine hareketler hukuki ve cezai sorumluluğu gerektirir. Modavitrini’nin burada açıkça belirtilmeyen diğer tüm hakları saklıdır.

Modavitrini.com’dan alışveriş yapmak için üyelik gerekmemektedir. Modavitrini.com’dan alışveriş yapan kişiler, bunun kişisel kullanım amaçlı bir alışveriş olduğunu, yeniden satış amaçlı olmadığını kabul etmiş olurlar.

Havale veya EFT siparişlerinin işleme alınma tarihi, siparişin verildiği tarih değil, sipariş toplam tutarının Modavitrini banka hesaplarına ulaştığının görüldüğü tarihtir. Havale veya EFT yoluyla verilen, ancak 1 hafta içerisinde ödemesi gerçekleştirilmeyen siparişler iptal edilmektedir.

Modavitrini, dilediği zaman bu yasal uyarı sayfasının içeriğini güncelleme yetkisini saklı tutmaktadır.

Gizlilik İlkeleri

Bu beyan Moda Vitrini Elektronik Hizmetler ve Ticaret Ltd.Şti.’nin gizlilik politikasını içerir. Modavitrini.com web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı kabul etmiş sayılmaktasınız.

Modavitrini.com, müşterilerinin memnuniyetini ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla bazı kişisel bilgileri (isim, yaş, ilgi alanı, e-posta vb.) müşterilerinden talep etmektedir. Modavitrini sunucularında toplanan bu bilgiler, dönemsel kampanya çalışmaları, müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin kurgulanması ve istenmeyen e-postaların iletilmemesine yönelik müşteri "sınıflandırma” çalışmalarında sadece Modavitrini bünyesinde kullanılmaktadır. Modavitrini, üyelik formlarından topladığı bilgileri, söz konusu üyenin haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

Modavitrini.com, e-posta adresleri ve üyelik formlarında istediği kişisel bilgilerin haricinde site kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, müşterilerimize daha özel ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla Modavitrini iş ortakları ile paylaşılabilmektedir.

Müşteri bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olduğu durumlarda, ilgili makamlara açıklanabilecektir. Müşterinin sisteme girdiği tüm bilgilere sadece müşteri ulaşabilmekte ve bu bilgileri sadece müşteri değiştirebilmektedir. Bir başkasının bu bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. Modavitrini.com’dan gönderilen e-mailde bulunan “Kampanya duyurularından haberdar olmak istemiyorsanız lütfen tıklayınız.” linkine tıklayarak, ya da site üzerinden "Hesabım" bölümde "Üyelik Bilgileri" alanında "Üyelikten çıkmak istiyorum" linkine tıklayarak e-mail gönderim listesinden kolayca çıkabilirsiniz.

Ödeme sayfasında istenen kredi kartı bilgileriniz, siteden alışveriş yapan siz değerli müşterilerimizin güvenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla hiçbir şekilde Modavitrini.com veya ona hizmet veren şirketlerin sunucularında tutulmamaktadır. Bu şekilde ödemeye yönelik tüm işlemlerin Modavitrini.com arayüzü üzerinden banka ve bilgisayarınız arasında gerçekleşmesi sağlanmaktadır.

Modavitrini.com’a yapılan ziyaretler ile reklam gösterimlerimiz, reklam hizmetlerinin diğer kullanımları, bu reklam gösterimleriyle ve reklam hizmetleriyle etkileşimler arasındaki ilişkiyi raporlamak üzere bizim tarafınızdan ve Google dahil üçüncü taraf sağlayıcılarca birinci taraf çerezler (ör. Google Analytics çerezi) ve üçüncü taraf çerezler (ör. DoubleClick çerezi) birlikte kullanılmaktadır.

Modavitrini.com`a aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz:

Moda Vitrini Elektronik Hizmetler ve Ticaret Ltd.Şti.

Adres :  Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 58 Konak/İZMİR

Telefon : 0850 811 71 70

E-posta : info@modavitrini.com

 

Modavitrini WHATSAPP İLE SİPARİŞ İÇİN TIKLAYINIZ
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.